Galéria

2018. októberében vettünk részt a Saudi Agriculture 2018 kiállításon, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületét képviselve.
A Földművelésügyi Minisztérium által szervezett Ötkukás Játékok elnevezésű projekt célja a tanulók, gyerekek megszólítása, akik esetében a sport, és az egészséges életmód az átlagosnál könnyebben összeköthető a fenntarthatóság, környezettudatos gondolkodás és magatartás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés témakörével.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. évi Ipari Innovációs Díjában az Innomed Medical Zrt. részesült a digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztéséért és forgalmazásáért. Az NGM 2016. évi Informatikai Innovációs Díját vette át a Starschema Kft. a Big Data Management szolgáltatásért. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2016. évi Agrár Innovációs Díját a MAD WINE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a MÁD brand, a világ új íze innovációért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díjában az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. részesült a 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetése a Paksi Atomerőműben innovációért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016. évi Innovációs Díjat vette át a Kompozitor Műanyagipari Fejlesztő Kft. képviselője a FuranFlex, nagy hő- és korrózióállóságú flexibilis műanyag béléscső rendszer kifejlesztéséért és forgalmazásáért. A Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Startup Innovációs Díjában az AImotive Informatikai Kft. részesült az önvezető autózást segítő AImotive aiDrive kifejlesztéséért. A bírálóbizottság kiemelt elismerésben részesített 5 innovációs teljesítményt. A szervezők tájékoztatása szerint a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra 2017. február 15-éig 38 pályázatot adtak be, ebből a bíráló bizottság 33 pályaművet minősített 2016-ban megvalósult, eredményes és sikeres innovációnak. A bíráló bizottság az értékelésnél az innovációval 2016-ban elért többleteredményt, az egyéb műszaki és gazdasági előnyt, az eredetiséget, újszerűséget, társadalmi hasznosságot mérlegelte. A Magyar Innovációs Nagydíjat a Magyar Innovációs Szövetség alapította az 1991. évi közgyűlésén az előző évben megvalósult legnagyobb jelentőségű és nagy hasznot hozó innováció elismerésére. A díjakat azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások kaphatják, amelyek innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. A pályázatot a szövetség által létrehozott Magyar Innovációs Alapítvány első ízben 1993-ban hirdette meg, azóta évente szervezik a pályázatot. (MTI)
Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség közösen Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdetett az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára. A nyertes pályázók részére Urbán Lajos (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), Vámosi Gábor (INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség), Szabó Péter (Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), Gergely Pál (MTA DAB ) és Sziráki András (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) a mai napon adták át az elismeréseket.