Hírek

Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága (DG REGIO) és az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (Joint Research Centre, JRC) közös projektjeinek (Stairway to Excellence ” (S2E), Smart Specialisation Platform on Energy (S3PEnergy)) keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével 2019. július 3–4-én workshop-ot rendezett Budapesten.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2019. április 18-án sajtótájékoztatót tartott a SMART_watch „Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjéhez kapcsolódóan. A rendezvény során ismertetésre kerültek az INNOVA, SMART_watch projekt keretében elért eddigi eredményei és idei tervei.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2019. április 1-jétől partnerként részt vesz az INTERREG Central Europe Program keretében támogatást nyert SACHE (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) c. projektben.
Mozgalmasan indult a 2019-es év! Januárban Kuvaitban jártunk, hogy piacit nyissunk a magyar szürke húsának. majd áprilisban Svájcban, hogy itt is asztalhoz üljünk a hús importját illetően, és április végén ismér Kuvaitban, hogy a legnagyobb beszállítókkal egyeztessünk az import feltételeiről.
Kollégáink 2019. március 27-29. között a SMART_watch nemzetközi projektünk keretében 3 napos partner találkozón vettek részt az ausztriai Kapfenbergben.
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosítószámú projekt 2018. december 1-én indult, közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztést foglal magába. A fejlesztés során a világörökségi helyszín több épülete, turisztikai attrakciói és Hortobágy belvárosa is megújul. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, és célja Hortobágy kulturális jelentőségéhez méltó fejlesztése, valamint fenntartható módon működtethető, magas színvonalú, vonzó és versenyképes turisztikai attrakciók kialakítása.
A HORECA Kuwait az egyik legnagyobb gasztronómiai nemzetközi kiállítás. Célja, hogy bemutassa a minőségi, organikus, kuriózum éttermi alapanyagokat, lehetőséget adva ezzel az előállítónak és felvásárlónak is.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2017 júniusában indult SMART_watch című projektje újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a megvalósítás időszaka a felénél tart, így ezzel összhangban az elért eredmények is fokozatosan realizálódnak.
Munkatársaink újabb szakmai rendezvényen vettek részt 2018. november 20 és 21. között, melyet a szlovéniai Maribor városában rendezett meg a kutatás, fejlesztési és innovációs feladatokat is ellátó TECES technológiai központként működő partnerünk.
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.