Hortobágy turisztikai vonzerejének fejlesztése a „Hortobágy – Világörökségük a Puszta” című pályázat keretében

A pályázat konzorciumi formában kerül megvalósításra. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. a konzorciumvezető, a konzorciumi tagok pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágy Község Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt., Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

A GINOP-7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék-és szolgáltatás fejlesztése című felhívásra benyújtott és támogatást nyert projekt Hortobágy turisztikai vonzerejének növelése érdekében az alábbi tevékenységeket tartalmazza:

  • Új, turisztikai vonzerőt jelentő szolgáltatások: Szekérállás – Világörökségi Élménytér, Körszín – Világörökségi Információs Központ, Új vásártéri épület –„Hosszúház”, Bivalyfürösztő tó és híd a Pusztai Állatparkban, Interaktív tanösvény a Pusztai Állatparkban, Mátai interaktív kiállítás.
  • Fejlesztendő, már meglévő szolgáltatási elemek: Kilenclyukú híd festése, folyómeder kotrása, Vásártér felújítása, térburkolása, A Hortobágy folyón lévő Víziszínpad és lelátó felújítása, Gyalogos út felújítása, dísztér díszburkolattal történő ellátása, Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont átalakítása, A Pusztai Állatpark létesítményeinek felújítása, A Mátai lovasközpont fejlesztése, Négy Gémű kút felújítása.

Mindezek mellett garantált programcsomagok kialakítására is sor kerül, más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal való együttműködés keretében, úgymint az ÉDENből ÉDENbe, a Debreceni páros, a Habzó élmények, ábrándos délibábok és a Feltárul a vízi világ programcsomagok.

A projekt tervezetten 2020. szeptember 30-án fejeződik be, amelynek hatására a helyi turisztikai attrakciók megújulásával a Hortobágyon működő KKV-k, különösen a turizmussal, vendéglátással foglalkozók is magasabb keresletet tapasztalhatnak majd, amely hosszú távon biztosítja fenntartható működésüket, fejlődésüket, létszámbővítésüket.

A konzorciumi partnerek: 

  • Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. – konzorciumvezető
  • Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
  • Hortobágy Község Önkormányzata
  • Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
  • Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.
  • Turisztikai marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.
  • Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
  • INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

A projekt címe: "Hortobágy – Világörökségünk a Puszta"

A szerződött támogatás összege:  2 999 999 990 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

További információ kérhető:

Tálas Dorisz (projektmenedzser)

talas.dorisz@innoregio.eu