Állapotüzenet

Pályázható

Biztonsági kutatás és innováció a fejlett nukleáris rendszerek terén

Összefoglaló:

A felhívás keretében olyan pályázatokat támogatnak, amelyek IV. generációs rendszerek és az ezeket támogató reaktorszigetek biztonsági fejlesztéseit hozzák létre és műszaki értékelését valósítják meg az Európai Fenntartható Atomipari Kezdeményezésben meghatározottak szerint.

Célok:

A pályázatok keretében sor kerülhet többek között az alapvető biztonsági paraméterek, a hűtőfolyadékok és folyékony üzemanyagok termális hidraulikájának, a szerkezeti anyagok és alkatrészek hűtőfolyadékokkal és folyékony üzemanyagokkal való kompatibilitásának, az automatikus és passzív leállító rendszerek megbízhatóságának, a különféle maradványhőt eltávolító rendszerek, az elszigetelési módok fejlett stratégiájának, a súlyos balesetek enyhítésének, a biztonsági felszerelések, a biztonsági alkatrészek üzem közben történő ellenőrzésének és javításának tanulmányozására, modellezésre és numerikus szimulációjára, ellenőrzésére, validációjára, valamint engedélyezési szempontjainak figyelembevételére, továbbá szeizmikus tanulmányok kidolgozására. A különböző üzemanyagok és üzemanyagciklus-lehetőségek biztonsága a felhívás tárgyához tartozik, beleértve a MOX-üzemanyagot, a plutónium többszöri újra hasznosítását, valamint az alacsony dúsítású urán felhasználását.

A támogatásban részesülő pályázatok költségvetésének legalább 5%-át oktatási-képzési tevékenységekre szükséges fordítani az intézkedésen keresztül támogatott PhD hallgatók, posztdoktori kutatók és gyakornokok részére.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NFRP-2019-2020-06
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.09.25.
Keretösszeg: 7 600 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 100% 

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Dokumentáció letöltése

Kategória: 
Nemzetközi