Állapotüzenet

Pályázható

Energiahatékonysági beruházások finanszírozása - Okos épületek okos finanszírozása

Célok:
Az energiahatékonysági beruházások és integrált megújuló energiaforrások magánfinanszírozásához való hozzáférés kihívást jelent továbbra is. Az egyik akadálya a kölcsönös megegyezés hiánya a kormány, az állami, a magán és a pénzügyi szektorok között. Az "Okos épületek okos finanszírozása" elnevezésű kezdeményezés egy átfogó megközelítést javasolt, amely az állami támogatás hatékonyabb felhasználásán, az aggregáción és a projektfejlesztési támogatáson, valamint a kockázatcsökkentésen alapul. Mindazonáltal, ez a megközelítés is még bevezetésre és nemzeti szinten az érdekeltekkel való megosztásra szorul. Az Európai Bizottság ezt kísérli meg 2016 óta a "Fenntartható Energetikai Beruházás Fórumok" kezdeményezéssel. A felhívás keretében a pályázatoknak két területtel kell foglalkozniuk. Ezek a következők: a) Az energiahatékonyság finanszírozásának előmozdítása; b) Innovatív finanszírozási tervek energiahatékonysági beruházásokhoz.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LC-SC3-B4E-11-2020
Határidő: 2020.09.10.
Keretösszeg: 16 000 000 EUR

Igényelhető támogatás összege: 1 000 000 EUR – 1 500 000 EUR
Mindazonáltal ez nem zárja ki az egyéb összegeket igénylő pályázatok benyújtását és kiválasztását.
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%

Kedvezményezett: Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás: A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Kategória: 
Nemzetközi