Állapotüzenet

Pályázható

Európai Energia és Éghajlat Modellezési Fórum (2020-2024)

Célok:
Az Európai Unió célja a gazdaság szénmentesítése a 2020-as és 2030-as irányelvek, valamint az évszázad közepére meghatározott hosszútávú víziók szerint. A Bizottság széleskörűen alkalmazott energia és éghajlat gazdasági modelleket, hogy ezen a területen felmérje az irányelvek hatását és támogassa az új tudás fejlesztését. Tekintettel arra, hogy az energia átalakítás radikális változtatásokat követel az energia előállítás, elosztás és felhasználás terén, szükség van a modellezési megközelítések változatos készletére, hogy megalapozzák a meghatározott módszerek műszaki megvalósíthatóságát és az egyes költségek és hasznok értékelését. Egy új "Európai Energia és Éghajlat Modellezési Fórum" keretében közös összehasonlító tervezési és szervezési (benchmarking) modellt és összehasonlító gyakorlatokat kell meghatározni és szervezni az EU energiarendszerével, az éghajlatváltozás mérséklésével, valamint annak regionális és ágazati összetevőivel kapcsolatban a vonatkozó szakpolitikai kérdések mentén.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LC-SC3-CC-7-2020
Határidő: 2020.09.01.
Keretösszeg: 5 000 000 EUR
Igényelhető támogatás összege: 5 000 000 EUR
Mindazonáltal ez nem zárja ki az egyéb összegeket igénylő pályázatok benyújtását és kiválasztását.
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%

Kedvezményezett: Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás: A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Kategória: 
Nemzetközi