Állapotüzenet

Pályázható

Haladó, páneurópai gyártási támogatás és képzés kis- és középvállalkozások számára

Célok:
"A felhívás célja, hogy a gyártó kis- és középvállalkozások versenyképességét erősítsék azáltal, hogy a fejlett gyártással kapcsolatban tanácsadáshoz, szakértelemhez és képzési programokhoz egyszerű, pán-európai hozzáférést biztosítanak a számukra. A kkv-k részére nyújtott szolgáltatásoknak az üzleti igényeik által meghatározottnak kell lenniük, valamint a megvalósításnak rugalmasnak és gyorsnak, annak érdekében, hogy a fejlett gyártás terén jobban meg tudjanak birkózni az innováció sebességével, továbbá a kkv-k igényeivel.

Az akciónak az alábbiakban feltüntetett két részből kell állnia (ezek kombinálhatók), ami folytatja és kibővíti a „Fejlett Gyártás Támogató Központ” (Advanced Manufacturing Support Centre) tevékenységeit.

  • Egy pán-európai fejlett gyártással kapcsolatos támogatási program elindítása, ami segíti a kkv-k törekvését abban, hogy a jövő gyárává alakuljanak;
  • Egy fejlett gyártással kapcsolatos képzési program elindítása."

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: INNOSUP-08-2020
Beadás kezdete: 2020.08.04.
Határidő: 2020.12.01.
Keretösszeg: 5 700 000 EUR
Igényelhető támogatási összeg: 5 700 000 EUR
Mindazonáltal ez nem zárja ki az egyéb összegeket igénylő pályázatok benyújtását és kiválasztását.
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%

Kedvezményezett: Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás: A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Kategória: 
Nemzetközi