Állapotüzenet

Pályázható

A második és harmadik generációs nukleáris reaktorok biztonságos üzemeltetését támogató innovációk

Összefoglaló:

A felhívás keretében olyan pályázatokat támogatnak, amelyek a legújabb technológiai innovációkat felhasználva az Európai Unió területén működő nukleáris erőművek biztonságos üzemeltetéséhez járulnak hozzá.

Célok:

A támogatásban részesülő pályázatok a Nukleáris Biztonsági Irányelv folyamatos fejlesztésre vonatkozó előírásának megfelelően megcélozhatják a létesítmények biztonsági szintjének növelését is, beleértve a létesítmények rugalmas üzemeltetésének biztosítását. A nukleáris alkalmazásokban használatos új/modern eszközök, alkatrészek vagy előrejelzési módszerek és folyamatok minősítése szintén megvalósítható.

Az innovatív technológiák gyors kihasználása érdekében a szabályozó hatóságok részvétele a megvalósítás korai szakaszától szükséges. A felhívás keretében benyújtott pályázatoknak a TRL 5-7 technológiai készültségi szintre kell irányulniuk.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NFRP-2019-2020-04
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.09.25.
Keretösszeg: 12 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

 

DOKUMENTÁCIÓ letöltése

Kategória: 
Nemzetközi