Állapotüzenet

Pályázható

A napenergia ipari folyamatok során történő felhasználása

Összefoglaló:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek a napenergia ipari folyamatok során történő felhasználása területén valósítanak meg fejlesztést.

Célok:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek egy vagy több ipari folyamat fűtési és/vagy hűtési igényét a napból nyert hőenergiát a lehető legnagyobb mértékben felhasználó megoldás kifejlesztését valósítják meg. A fűtés esetében az érintett folyamat hőmérséklete meghaladja a 150 °C-ot. A téma keretében tervezett fejlesztés távfűtő- és/vagy hűtőhálózathoz kapcsolt egyedi ipari telephelyek és/vagy ipari parkok vonatkozásában valósulhat meg. A fejlesztéssel érintett megoldás a projekt zárására a TRL 4-5 technológiai készültségi szintet kell, hogy elérje.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LC-SC3-RES-7-2019
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.08.27.
Keretösszeg: 10 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 100% 

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Dokumentáció

Kategória: 
Nemzetközi