Állapotüzenet

Pályázható

A nukleáris oktatás területének támogatása

Összefoglaló:

A felhívás elsődleges célja innovációk létrehozása a nukleáris oktatás területén, a legújabb pedagógiai ismereteken alapuló új módszerek és eszközök alkalmazásával és/vagy fejlesztésével, annak érdekében, hogy a nukleáris ágazat a fiatalabb generációk számára vonzóbbá váljon.

Célok:

A pályázatok keretében, adott esetben a jövő szakmáinak előrejelzésével a lehetséges szakmai pályautak felvázolására is sor kell, hogy kerüljön. Új programok és/vagy tanfolyamok fejlesztése helyett a meglevő képzések adaptációjára szükséges törekedni. A középfokú és felsőoktatásban, továbbá szakképzésben részt vevő diákok, valamint tanárok egyaránt a pályázatok célcsoportjába tartoznak. A megvalósítás során a nukleáris technológia és az ionizáló sugárzás (beleértve a sugárvédelmet is) területén jártas szakemberek részvételének biztosítása, valamint a leghaladóbb oktatási technikák alkalmazása egyaránt elvárás. Biztosítani szükséges továbbá a nukleáris technológia végfelhasználóinak (iparági szereplők, kutatóközpontok, orvosi alkalmazások, távkezelési technológiák stb.) részvételét is.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NFRP-2019-2020-11
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.09.25.
Keretösszeg: 11 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 100% 

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Dokumentáció

Kategória: 
Nemzetközi